Λεύκανση είναι μια απλή, ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία κατά την οποία βελτιώνεται το χρώμα των δοντιών. Το χαμόγελο μας θα γίνει άμεσα πιο λαμπερό και εντυπωσιακό. Ο στόχος μας είναι να χαρίσουμε σε ασθενείς με κίτρινα και δυσχρωμικά δόντια, υγιή και λαμπερά χαμόγελα. Yπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για τον αποχρωματισμό των δοντιών, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση καφέ και τσαγιού, τα αναψυκτικά και φυσικά, η κακή στοματική υγιεινή.

Η διαδικασία της λεύκανσης γίνεται με την εφαρμογή λευκαντικών ουσιών που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου και καρβαμιδίου που τοποθετούνται στα δόντια και απελευθερώνουν οξυγόνο το οποίο διεισδύει στα δόντια για να εξουδετερώσει τις χρωστικές.
Η λεύκανση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι.

  • Στο ιατρείο μετά τον καθαρισμό των δοντιών , τοποθετείται στα δόντια λευκαντική ουσία η οποία ενεργοποιείται ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρειάζονται 3-4 συνεδρίες.
  • Στο σπίτι πραγματοποιείται με ειδικούς εξατομικευμένους νάρθηκες λεύκανσης στους οποίους ο ασθενής τοποθετεί το λευκαντικό υλικό ακολουθώντας τις οδηγίες του οδοντιάτρου.

Ο συνδυασμός και των δύο παραπάνω τεχνικών έχει το καλύτερο και σταθερότερο αποτέλεσμα. Τα δόντια δεν κινδυνεύουν απο τη λεύκανση, εφόσον πραγματοποιείται με τη συνεργασία του οδοντιάτρου και με τη χρήση εγκεκριμένων υλικών. Το μοναδικό αρνητικό σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί είναι η ευαισθησία των δοντιών, η οποία παρέρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Η διάρκεια της λεύκανσης επηρεάζεται απο τις συνήθειες των ασθενών , το κάπνισμα , ο καφές, το κρασί επιδρούν αρνητικά στο αποτέλεσμα.